«

»

Bir
15
2015

Amatų diena

  Birželio 3 dieną Rozalimo vidurinėje mokykloje vyko „Amatų diena“.  Renginys prasidėjo aktų salėje. Direktoriaus pavaduotoja Loreta Nomgaudienė susirinkusiems mokiniams , mokytojams ir svečiams pristatė „Amatų dienos“ programą, kurios tikslas – išmokti daryti nesudėtingus gaminius, susipažinti su įvairiomis profesijomis, įrengimais,  sužinoti, kaip galima savo rankomis pasigaminti mielą niekutį. Mokyklos direktorius Gintaras Skorupskis visiems palinkėjo gražaus ir įdomaus darbo. Mokiniai su darbo vadovais išsiskirstė po kabinetus- dirbtuves (edukacines aplinkas, kuriose vyko skirtingi užsiėmimai).

  Lina Jonaitienė mokinius supažindino su karpiniais iš popieriaus. Pademonstravo juvelyrinę karpinių techniką ir pamokė pirmųjų karpymo pagrindų. Visus nustebino šioje grupėje dirbusių vien vaikinų talentas. 

  Medžio drožėjai Bronislavas Gedminas, Pranciškus Miežis, Eugenijus Rimdžius pristatė savo darbus. Dvi valandas tautodailininkai bendravo su mokinių grupelėmis ir dalinosi savo talentu. Ne vienas pasigamino raktų pakabutį sau ir draugui.

   Irena Survilienė, Rasa Balnionytė supažindino su  žvakių liejimu. Bitininkės suteikė mokiniams žinių apie bites, bitininko darbo ypatybes bei medaus privalumus. Veikla  sudomino jaunimą, jie uždavė daug klausimų bitininkėms, patys galėjo pasigaminti žvakių bei dovanėles iš vaško.

   Ramutė Prikockienė  įkūrė Pynimo studiją. Vaikus nudžiugino  greitas darbo rezultatas , nes čia jau per porą valandų šalia vadovės eksponuotų darbų atsirado ir pačių mokinių sukurti padėkliukai. Tautodailininkė pasidžiaugė  galėjusi nors trumpam sugrįžti į savo buvusią mokyklą.

   Rasa Petravičienė ir Ligita Vitkienė vaikus supažindino su dekupažo menu. Gražino medinius paviršius, tepė gruntu, tada kiekvienas dažė pasirinkta spalva ir klijavo patinkantį paveikslėlį. Vadovė Ligita mokinius mokė pasigaminti „Laimės akmenukus“.

   Kulinarijos meno mokė  Daiva Jakūbaitienė. Jos darbo rezultatas – mokinių rankomis iškepti triufeliai,  papuošimai konditeriniams kepiniams.

   Technologijų kabinete įsikūrė gaminių iš vilnos studija, kuriai vadovavo technologijų mokytoja Jūratė Sokienė. Jos vadovaujami mokiniai nuvėlė ilgus spalvingus karolius. Dalis mokinių atliko skrebinius iš popieriaus.

  Sugrįžę iš kabinetų ir dirbtuvių, mokiniai mokyklos aktų salėje  surengė gaminių parodą. Visi džiaugėsi gražiai atliktais darbais, dalinosi įspūdžiais. Dėkojame visiems, kurie nepagailėjo savo laisvalaikio ir atėjo padirbėti su mokiniais.

V. Kanišauskienės info