«

»

Lie
14
2015

„Ten, kur ošia pušys“

Rozalimiečiai....

     Viskas kas turi pradžią, kaip bebūtų gaila, turi ir pabaigą…

    Liepos 7 d. prasidėjęs tarptautinis tapybos pleneras „Ten, kur ošia pušys“, organizatorių A. Žibėno, V. Ignatjevienės, A. Armonienės ir atvykusių menininkų D. Zviedrienės, R. Bruder, G. Andrijauskaitės, G. Stavrovska, dėka, Rozalimo miestelį ir jo gyventojus pažadino kultūriniam gyvenimui, leidusiam susipažinti su tapybos, grafikos, meninės fotografijos darbais ir jų autoriais. Viso plenero metu buvo galima aplankyti menininkus, bendrauti su jais, stebėti jų kūrybinius procesus, gėrėtis jau padarytais darbais, įsigyti sau patinkanti kūrinį. Susidomėjimas pleneru ir jo svečiais buvo didelis. Menininkus lankė ne tik miestelio gyventojai, bet ir aukšti pareigūnai: administracijos direktorė E. Kižienė, meras S. Gegeckas, seimo narys V. Gailius, seimo nario padėjėjas G. Šurna, seniūnas V. Kanišauskas. Visus plenero dalyvius ir organizatorius nustebino apsilankiusiųjų dėmesys, dar kartą įrodantis, kad čia gyvena geri, draugiški, nuoširdūs žmonės. Gera dėkoti paprastiems žmonėms, kurie bet kokia forma prisidėjo prie organizatorių, tik gal būt liko „už kadro“. Nepastebėti Jūs nelikot – ačiū Jums…  didelis ačiū ir merui S. Gegeckui, kuris pakvietė Šiaulių televiziją, seimo nariui V. Gailiui už gražų gestą – dovaną, jo dėka vienas meno kūrinys pasiekė Lukoševičių namus.

Uždarymas

Seimo nario dovana nuotraukos "Rozalimiečiai..." bendraautoriams

  Tačiau Rozalimo bendruomenės mansarda liepos 11 d. popietę visus plenero dalyvius ir menui neabejingus miestelio gyventojus pakvietė į jausmingą, gražų plenero uždarymą. A. A Jonino eilėmis Alina Armonienė pradėjo iškilmingą uždarymą, po kurios sekė melodingas Vakarės Vasiliauskaitės fleitos pasirodymas. Sodraus balso savininko Rozalimo klebono A. Žibėno senojo testamento skaitiniai ir jo kūrybos eilės – nustebino visus susirinkusius. Pasveikinti bei pasidžiaugti vykusiu renginiu atvyko literatų klubas „Židinys“: E. Kurauskienė ir G. Gricienė.   Seniūno pavaduotoja R. Petravičienė, bendruomenės pirmininkė V. Kazlauskienė menininkams įteikė atminimo dovanėles. Gražius padėkos žodžius tarė plenero koordinatorė D. Zviedrienė  bei kiti menininkai. Visi susirinkusieji buvo pakviesti į salę Z. Safronov fotografijos peržiūrai ir pasivaišinti.

    Pleneras baigėsi su mintimi jį tęsti kitais metais… o iki kitų metų, apie plenerą primins menininkų dovanoti darbai, kurie papuoš bendruomenės namus, seniūniją, kleboniją bei naujai duris atveriančius senjorų namus.

         Daugiau nuotraukų iš plenero galima rasti facebook Rozalimo seniūnijos paskyroje.

Seniūnijos informacija