«

»

Vas
10
2016

Užgavėnės – žiemos palydų šventė Rozalimo lopšelyje-darželyje

  „Žiema, žiema! Bėk iš kiemo!“ tokiais žodžiais,  Rozalimo lopšelio-darželio vaikai, kartu su auklėtojomis ir kitais darbuotojais varė žiemą iš kiemo. Visą savaitę Rozalimo vaikų lopšelio-darželio vaikai ir auklėtojos aktyviai ruošėsi Užgavėnėms. Grupėse auklėtojos kalbėjo apie šventės tradicijas:  Morės deginimą, Kanapinio ir Lašininio dvikovą, persirengėlius, blynų valgymą. Vaikai su pedagogais darė kaukes.

   Užgavėnių rytą Kanapinis, Lašininis, raganos, čigonės ir kiti šmaikštūs persirengėliai  linksmai šurmuliavo Rozalimo darželio kieme. Čia visi šventės dalyviai žaidė, dainavo, šmaikštavo, išbandė jėgas traukdami virvę. O kokios Užgavenės be Lašininio ir Kanapinio varžytuvių?! Gausiausias būrys vaikų rikiavosi Kanapinio pusėje, todėl stipriau patraukus virvę varžytuves laimėjo Kanapinis.

  Šventės kulminacija – negerų darbų raštelių sudeginimas  kartu su More. Valgyklos darbuotojos visus šventės dalyvius pavaišino karštais, gardžiais blynais. Pasilinksminę ir sočiai prisivaišinę, darželinukai sugrįžo į grupes. Ten dar ilgai netilo juokas, krečiami pokštai, improvizacijos ir šmaikštūs dialogai.