Warning: fopen(http://www.rozalimas.lt/wp-cron.php?doing_wp_cron): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/rozalimas.lt/www/wp-includes/class-http.php on line 876 Rozalime baigėsi tapybos pleneras » Rozalimas

«

»

Rgp
08
2016

Rozalime baigėsi tapybos pleneras

  Rugpjūčio 5 d. Rozalime baigėsi antrasis tapybos pleneras „..kur medumi kvepia liepos“, kurį organizavo miestelio gyventoja Vida Ignatjevienė su dukra Alina Armoniene bei klebonas Algimantas Žibėnas.

  Iškilmingame uždarymo renginyje, vykusiame Rozalimo Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje, žvilgsnius traukė šventovėje eksponuojami menininkų darbai, šventas mišias aukojo dekanas Remigijus Čekavičius, dainavo moterų choras „Gaudulė“, savo programa džiugino bardas Kazimieras Jakutis.

   Tiek Rozalime susibėgusiais kūrybos žmonėmis, tiek ir menui neabejingais pačiais rozalimiečiais džiaugėsi Seimo narys Vitalijus Gailius, renginyje dalyvavęs su padėjėju Gintaru Šurna, atminimo dovanėlėmis plenero dalyvius bei jo organizatorius apdovanojo ir įkvėpimo linkėjo meras Saulius Gegieckas, administracijos direktorė Erika Kižienė ir mero patarėja Rūta Sausienė, padėkas visiems dailininkams ir plenero organizatoriams įteikė seniūnas Vytautas Kanišauskas su pavaduotoja Rasa Petravičiene, su pasididžiavimu apie plenerą kalbėjo bendruomenės pirmininkė Virginija Kazlauskienė. Po medumi kvepiančią rankų darbo žvakelę kiekvienam plenero dalyviui įteikė jo organizatorė Vida Ignatjevienė.

   Į antrąjį kartą Rozalime vykusį plenerą kurti atvyko dailininkės Agnė Palilionytė, Dalia Skridailaitė, Ginta Stavrovska ir Ziedonis Safronovs iš Latvijos, Diana Zviedrienė, Ilona Žvinakienė, Rebeka Bruder bei garsi dailininkė Giedrė Riškutė.

   Uždarymo renginyje visų vardu kalbėjusi koordinatorė Diana Zviedrienė nepailsdama vardino visus, kam dailininkai jaučiasi dėkingi, neatsidžiaugė puikia plenero organizacija ir žadėjo nepailsdama garsinti Rozalimo vardą. Pasak koordinatorės, plenero dalyvių darbuose, liekančiuose Rozalime,– jų sielos atspindžiai.

   Savaitę vykusio plenero metu dailininkai susipažino su rajonu, bendravo su miestelio bendruomene, kurti pakvietė vaikus, kurių darbai taip pat buvo eksponuojami ant bažnyčios durų. „Iki ašarų sujaudino komentaras socialiniame tinkle FACEBOOK, kur įkėlėme kuriančių vaikų nuotrauką. Ten buvo parašyta: „Jaunoji karta klūpo prieš meną“,- įspūdžiais dalinosi plenero koordinatorė Diana.

   Į uždarymo renginį gausiai susirinkę rozalimiečiai ir aplinkinių vietovių gyventojai su pagarba ir pasididžiavimu apžiūrėjo jų miestelyje kūrusių dailininkų darbus, kurių ne viename įamžinti ir Rozalimo kampeliai ar aplinkos detalės. Savo ruožtu dailininkai savo tapytais paveikslais apdovanojo organizatorius, rėmėjus bei menininkams ir menui neabejingas rozalimiečių šeimas. Ne iš vieno kalbėtojo lūpų nuskambėjo viltis, kad pleneras galėtų tapti tradiciniu.

Pakruojo r.  savivaldybės informacija