«

»

Sau
20
2017

Susitikimas su rajono vadovais

   Ketvirtadienį Pakruojo rajono savivaldybės meras S. Gegieckas, administracijos direktorė E. Kižienė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja E. Koskutė ir kultūros, paveldosaugos ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja B. Vanagienė lankėsi Rozalime.

  Vienas klausimų  – globėjų paieška, nes nuo š. m. sausio 1 d. įsigaliojo Civilinio kodekso pataisos, numatančios, kad  vaikų globos institucijoje vaikas galės būti apgyvendintas tik išimtinais atvejais. O globėjų poreikis didelis, nes rajono globos įstaigos užpildytos. Todėl mūsų rajono savivaldybė ieško pagalbos būdų sunkiose gyvenimiškose situacijose atsidūrusiems vaikams.

   B. Vanagienė informavo apie laukiamus pasikeitimus susijusius su Rozalimo kultūros namų veikla – ši įstaiga keliasi į Rozalimo pagrindinės mokyklos pastatą. Senąjį kultūros namų pastatą ketinama parduoti. Su susirinkusiais padiskutuota renginių organizavimo klausimais.

  Susitikimo su seniūnijos gyventojais metu aptarti ir kiti klausimai. Rozalimiečius meras nuramino dėl vandentvarkos projekto. Dėl tam tikrų procedūrų darbų pradžia nusikels, bet jie tikrai bus vykdomi -Rozalime vandens ir nuotekų tinklus gyventojai turės. Aptarti atliekų surinkimo klausimai, rinkliavos dydžiai, APP aikštelės likvidavimas Rozalime. Padiskutuota ir kelių priežiūros, tarpinstitucinio bendradarbiavimo, vaistinės atsiradimo miestelyje, paveldėsaugos ir kitais klausimais.

Seniūnijos informacija