«

»

Kov
23
2017

Pagerbtas šviesios atminties signataro Algirdo Ražausko (1952–2008) atminimas

  2017 m. kovo 22 d. signatarui Algirdui Ražauskui būtų sukakę 65-eri. Ta proga suorganizuotas renginys, skirtas Algirdui Ražauskui atminti.

Pakruojo rajono savivaldybės vadovai, Tarybos nariai, Signataro artimieji, buvę kolegos ir bičiuliai iš Žemės ūkio bendrovių asociacijos, Nepriklausomybės akto signatarų klubo, bendramoksliai, vietos bendruomenės, švietimo, žemės ūkio įstaigų atstovai susirinko prie signataro kapo, esančio Rozalimo kapinėse. Čia žodį tarė ilgametis A. Ražausko bičiulis ir bendražygis, Tarybos narys Emilijus Junevičius, savo kalbą baigęs retoriniu klausimu, kodėl pirmi išeina geriausieji. Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos prezidentas Petras Puskunigis prisiminė A. Ražausko nuopelnus Lietuvos žemės ūkiui, jo meilę ir tikėjimą paprastu žmogumi.

Vėliau iškilmingas renginys persikėlė į Žvirblonius, kur atidengtas paminklinis akmuo, žymintis signataro vardu pavadintą parką. Garbė atidengti paminklinį akmenį patikėta Pakruojo rajono savivaldybės merui Sauliui Gegieckui ir Nepriklausomybės akto signatarų klubo atstovui Jonui Liaučiui. Prie akmens į susirinkusius kreipėsi šviesios atminties signataro sūnus Ramūnas, kuris padėkojo už atminimo įamžinimą, už tai, kad jie turės tėčio, o vaikai – senelio parką.

Renginį baigė – Atminimo popietė Žvirblonių kultūros namuose.

Pakruojo r. savivaldybės informacija