«

»

Lie
24
2017

„Pabraidžiok su manim po gaivią rasą…“

   Liepos 20 d. Rozalime baigėsi dešimt dienų trukęs trečiasis tarptautinis tapybos pleneras „Pabraidžiok su manim po gaivią rasą…“. Oficialus plenero uždarymas vyko Švč. Mergelės Marijos vardo parapijos bažnyčioje, kurioje buvo laikomos šventosios mišios. Po mišių bažnyčioje koncertavo saksofonistas Juozas Kuraitis.

  Plenere dalyvavo 10 dailininkų iš Lietuvos ir Latvijos, kurie tapė Rozalimo bažnyčios šventoriuje ir Rozalimo parapijos namuose.

  Susirinkusiuosius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys A. Gumuliauskas, Pakruojo rajono savivaldybės tarybos narys ir Seimo nario A. Gumuliausko padėjėjas A. Žuvininkas (kuris taip pat buvo vienas iš plenero rėmėjų), Pakruojo rajono savivaldybės mero patarėja R. Sausienė, Pakruojo rajono savivaldybės administracijos direktorė E. Kižienė, Rozalimo seniūnas V. Kanišauskas, Pakruojo literatų klubo „Židinys“ pirmininkė E. Kurauskienė. Organizatoriai, rozalimietė V. Ignatjevienė ir Rozalimo parapijos kunigas A. Žibėnas, dėkojo plenero dalyviams, rėmėjams, džiaugėsi gražiais ir nuoširdumu spinduliuojančiais menininkų darbais.

  Plenero koordinatorė D. Zviedrienė organizatoriams ir rėmėjams negailėjo šiltų žodžių, susirinkusiems papasakojo, kaip sekėsi plenero dalyviams, kaip šiltai juos priėmė rozalimiečiai: „Jūs mums gėrį, mes Jums grožį“. Menininkai rėmėjams padovanojo po paveikslą.

  Rozalimiečiai ir plenero dalyviai nekantriai laukia kitų metų, kad susitiktų jau ketvirtajame tarptautiniame tapybos plenere Rozalime.

Pakruojo r. sav. informacija