«

»

Bal
13
2018

VAIKŲ VELYKĖLĖS ROZALIME

   Į Rozalimo pagrindinės mokyklos aktų salę sugūžėjo būrys vaikų švęsti Atvelykio. Atvelykis – tai Velykų pakartojimas. Jis užbaigia Velykų savaitę. Tai diena, kai vėl galima džiaugtis margučiais,“ kiškio pyragais“, Velykės dovanėlėmis. Atvelykis,  dar vadinamas Vaikų Velykėlėmis, švenčiamas pirmąjį sekmadienį po Velykų. Tą dieną vėl dažomi kiaušiniai, ridenami margučiai, linksminamasi.

  Aktų salėje susirinko mokyklos pradinukai ir priešmokyklinukai iš Rozalimo ir Žvirblonių darželių pabendrauti su Velyke (tikybos mokytoja N. Sinkevičienė), kiškučiu( mokytoja V. Kanišauskiene), bei jų pagalbininkais (Dominyka, Kornelija ir Gabriele).

  Velykė paaiškino kas yra Velykėlės, priminė, kaip jas vaikai švęsdavo, mergaitės paruošė minklių, pamokė lietuvių liaudies šokio. Kiškutis organizavo vaikams įvairiausių estafečių (kiaušinio nešimas su šaukštu, kiaušinio ridenimas).  Priešmokyklinukai pavirto įvairiais pavasario paukšteliais, ir surengė koncertą, kuriam vadovavo būsima mokytoja J. Gavriušenkienė.

  Didžiausio vaikų dėmesio sulaukė margučių ridenimas, jų vaikučiai atsinešė išmargintų įvairiais raštais, spalvomis. Rungtyniavo, kuris toliau nuridens kiaušinį, kuris daugiau išloš.

 Mokinukams Velykė suteikė daug džiaugsmo, nepamirštamų įspūdžių. Vaikučiai žadėjo gražiai elgtis, kad kitąmet Velykė vėl atvyktų. Smagu, kad vaikai prisiminė tradicijas ir linksmai praleido laiką.

   Nuoširdiai dėkojame, Rozalimo bei Žvirblonių darželio auklėtiniams, jų auklėtojoms ir tėveliams, už dalyvavimą šventėje.  Rozalimo pradinukams, bei mokytojoms už suorganizuotą šventę.

Rozalimo pagrindinės mokyklos informacija