«

»

Sau
21
2019

„Ar segi atšvaitą?“

    Tamsiais žiemos rytais vis sunkiau pastebėti pėsčiuosius einančius be atšvaitų: į darbus, mokyklą ar darželį. Pasitarusi su mokyklos, darželio bei bendruomenės atstovais mokytoja V. Kanišauskienė kartu su Pakruojo rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūne Jurgita Bialaglove suorganizavo akciją „Ar segi atšvaitą?“ Šios akcijos tikslas – pamatyti, ar Rozalimo ugdymo įstaigą lankantys vaikai, juos lydintys asmenys, nešioja atšvaitus ir priminti, kad atšvaitas – efektyvi saugumo priemonė, kuri padeda būti pastebėtiems laiku, ir apsisaugoti nuo nelaimingų eismo įvykių.

   Ankstų sausio 18-osios rytą  prie mokyklos bei darželio policijos pareigūnė Jurgita Bialaglove, policijos rėmėja Laivida Badauskienė bei mokytoja V. Kanišauskienė tikrino, ar visi mokiniai, darželinukai bei jų tėveliai segi atšvaitus. Džiugu, kad daugelis mokinių atšvaitus turi ir teisingai dėvi. O tiems, kas neturėjo, šįkart atšvaitas buvo padovanotas. Akcijos metu išdalinta 50 atšvaitų, 5 liemenės su šviesą atspindinčiais elementais ir 20 spalvinimo knygelių „Susipažinkime – Lietuvos policija“ mažiesiems.

   Saugumas kelyje tamsios paros metu yra visuotinė problema, todėl raginame vyresnių klasių mokinius bei tėvelius vedančius vaikus į darželį užsidėti atšvaitus, būti matomais kelyje ir svarbiausia – demonstruoti tinkamo elgesio kelyje pavyzdį vaikams. Tikimės, kad panašių akcijų metu vėliau galėsime džiaugtis rezultatais.

  Ačiū Pakruojo rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnei Jurgitai Bialaglovei ir policijos rėmėjai, Pakruojo rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistei Laisvidai Badauskienei, už pagalbą organizuojant akciją!

    Mieli moksleiviai, tėveliai būkit matomi kelyje!!!