«

»

Bir
27
2019

Rozalimo aktyvusis savaitgalis

   Šventinį Joninių savaitgalį Rozalimo miestelio bendruomenės nariai praleido ypač aktyviai ir smagiai.

  Šeštadienį bendruomenės nariai dalyvavo Bardiškių kaime vykusiame bendruomenių sąskrydyje. Rozalimo miestelio bendruomenės pirmininkė Vaida Kanišauskienė subūrė pozityviai ir atkakliai nusiteikusią komandą, kuri išbandė savo vikrumą, greitumą ir vieningumą sportinėse rungtyse su kitomis komandomis. Nors pagauti azarto priešininkų komandų nariai net ir papykdavo ant rozalimiečių įveikiant estafetes, pastarieji buvo nusiteikę tik pozityviai ir entuziastingai – tokio darnaus komandiškumo linkėjo ir kitoms komandoms. Komanda šventės organizatorių buvo įvertinta ne kartą – ji įveikė ne vieną rungtį ir laimėjo daugiausia prizų. Pavargę, bet laimingi rozalimiečiai vakare grįžę į savo miestelį neskubėjo namo – dar ilgai sėdėjo, dalinosi įspūdžiais ir pynė ąžuolo vainikus artėjančioms Joninėms.

  Sekmadienio vakarą ir seni ir jauni, nusiteikę linksmai švęsti Jonines, tiesiog užliejo Rozalimo miestelio pušyną. Džiugu, kad Rozalimas sulaukė ne tik miestelio gyventojų su šeimomis, bet ir daugybės svečių iš aplinkinių kaimų, miestelių ir net kitų miestų. Girdėti iš susirinkusių žmonių gerus žodžius ir padėkas už puikią Joninių šventę buvo didžiausia dovana šventės organizatoriams. Kad šventė būtų puiki, rūpinosi stipri ir iniciatyvi komanda – Pakruojo kultūros centro Rozalimo skyrius, Rozalimo miestelio bendruomenė ir aktyvūs saviveiklininkai. Šventės vietos grožiu, tvarka ir Joninių laužu pasirūpino Rozalimo seniūnija bei girininkija. Kiekvieną atėjusį į šventę kultūros namų vadovas Žygimantas Macevičius bei Pakruojo savivaldybės tarybos narė Virginija Kazlauskienė kvietė pagal senas tradicijas nusiprausti veidą ir rankas rasos vandeniu. Šventę smagiomis dainomis ir muzikos garsais užpildė Egidijus Impolis ir Rolandas Sereika, o vakaro pabaigoje dainą padovanojo skambaus balso rozalimietė Gabrielė Zenevičiūtė. Susirinkę ir maži, ir dideli turėjo galimybę pasivaržyti įvairiose rungtyse ir laimėti prizų, už kuriuos dėkojame šventės rėmėjui Dariui Krikščiūnui. Norintys galėjo iš pievų žolelių ir gėlių, padedami Danutės Juškienės, nusipinti Joninių vainiką. Be abejo, buvo pasveikinti susirinkę Jonai, Janinos ir Rasos. Įteikus jiems ąžuolo vainikus, varduvininkai buvo pakviesti įberti į Joninių laužą po saujelę gintaro dulkių. Linksmi šokiai tęsėsi iki vidurnakčio.

  Šventė buvo jauki, linksma ir, svarbiausia, visur tvyrojo bičiulystės, bendruomeniškumo jausmas. Džiaugiamės didėjančia ir stiprėjančia bendruomenės aktyvistų komanda, kurie, lydimi bendruomenės pirmininkės Vaidos Kanišauskienės, žada dar daug renginių ir gražių akimirkų Rozalime.

Informacija ir nuotraukos Justinos Juškaitės