«

»

Vas
14
2014

Gyventojų dėmesiui!

    Kaip rodo gyvenimo patirtis, dėl netikėtai pasikeitusių oro sąlygų ir šiais metais tikėtinas  pavasarinis potvynis.

      Dažniausiai pavasariniam potvyniui daugelis mūsų rajono gyventojų būna nepasiruošę taip, kad būtų išvengta neigiamų pasekmių.

    Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai primena, kad potvynis kelia grėsmę gyventojų sveikatai, gyvybei ir turtui. Galimam potvyniui būtina pasiruošti iš anksto!

      Prašome pirmiausia pasirūpinti savo turtu:

  1. Turimą kilnojamąjį inventorių ir vertingus daiktus (baldus, žoliapjoves, dviračius ir t. t.) suneškite ar sukelkite į saugias vietas.
  2. Gyvuliams paruoškite pakylas ir pasirūpinkite pašaru arba išveskite gyvulius į saugesnes vietas.
  3. Gerai izoliuokite visus elektros laidus, kad neįvyktų trumpasis jungimas.
  4. Užsandarinkite šulinius.
  5. Iš rūsių, ūkinių pastatų išneškite daržoves, maisto atsargas, vertingus daiktus.
  6. Kad apsaugotumėte pastatą nuo ledo lyčių, įkalkite apsauginius stulpus.
  7. Išneškite iš garažų, ūkinių pastatų, sandėliukų chemines medžiagas (dažus, tepalus, degalus ir kt.), kurie gali užteršti aplinką.

     Kaip reikėtų elgtis kilus potvyniui, išsamiau galite sužinoti savivaldybės interneto tinklalapyje www.pakruojis.lt  („Civilinė sauga“ / ,,Civilinės saugos rekomendacijos, suvestinės, atmintinės“ / ,,Dėl civilinės saugos rekomendacijų gyventojams“ / „6. Civilinės saugos rekomendacijos, kaip elgtis kilus potvyniui“) arba www.vpgt.lt . Taip pat minėtuose interneto puslapiuose yra pateikta informacija-rekomendacijos, kaip smėlio maišai gali padėti apsisaugoti nuo potvynio.

Pakruojo r. savivaldybės informacija