«

»

Kov
04
2014

Viešėjo sveikatos apsaugos ministras

    Vasario 28 d. Pakruojyje su oficialiu vizitu viešėjo sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis: aplankyta Rozalimo ambulatorija, Balsių kaimo medicinos punktas, Pakruojo pirminės sveikatos priežiūros centras, VšĮ Pakruojo ligoninė, Visuomenės sveikatos biuras; susitikta su Balsių pagrindinės mokyklos moksleiviais ir mokytojais, rajono medikų bendruomene ir Pakruojo rajono visuomene.

     Intensyvios darbotvarkės metu ministrą lydėjo merė A. Jasiūnienė, administracijos direktorius V. Grigonis, VšĮ Pakruojo ligoninės vadovas V. Sudaris ir VšĮ Pakruojo pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas E. Ašoklis.

  Rozalimo ambulatorijoje Ministras pabendravo su pacientais, personalu, gydytoja V. Kazlauskiene. Ambulatorija, Ministro nuomone, puikiai atitinka miestelio bendruomenės poreikius. „Nemėgstu žodžio paslauga. Gydytojai žmogų gydo, o ne teikia paslaugą, – įsitikinęs Ministras, – todėl gera stebėti šio miestelio medikų ir jų pacientų santykius.“

      Susitikime su  rajono medikų bendruomene Ministras palietė daug skaudžių sveikatos apsaugos sistemos klausimų. Ministras kalbėjo apie nacionalinę sveikatos sistemą, ligonių srautų valdymą, demografinę regionų situaciją, regioninių ligoninių tarpusavio bendradarbiavimą. Ministras įsitikinęs, kad Pakruojo  ligoninė svarbi Šiaulių regionui, tik reikia visiems regiono ligoninių vadovams sėstis prie bendro stalo ir kalbėtis apie integruotos sveikatos apsaugos sistemos, vadinamos klasteriu, sukūrimo regione  metmenis. Susirinkę medikai uždavė klausimų Ministrui: juos domino mažų ligoninių likimas, greitosios medicinos pagalbos efektyvaus darbo organizavimas, bendrosios pagalbos centro bendradarbiavimas su kitomis įstaigomis, „popierizmas“, mažai susietas su tiesiogine žmogaus sveikatos priežiūra, maži atlyginimai ir kt.

    Po pietų Ministras lankėsi Pakruojo pirminės sveikatos priežiūros centre, VšĮ Pakruojo ligoninėje, Visuomenės sveikatos biure. Ministras bendravo su pacientais, medicinos personalu, apžiūrėjo bazę ir vertino stipriąsias bei silpnąsias medicininių paslaugų teikimo Pakruojyje puses.
Susitikime su visuomene Ministras atsakė į žmonėms rūpimus klausimus. Lankymasis savivaldybėse, pasak Ministro, labai naudingas: tik įvertinus situaciją, išklausius informaciją apie medikų ir gyventojų keliamus sveikatos apsaugos sistemos skaudulius, galima pradėti konstruktyviai galvoti apie realius ir visiems reikalingus pokyčius.

Pakruojo r. savivaldybės informacija