«

»

Lie
22
2014

Įvyko tradicinis Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąskrydis 2014 „Sportas mus vienija“

     2014 m. liepos 19 d. Linkuvos gimnazijos stadione įvyko tradicinis Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąskrydis 2014 „Sportas mus vienija“. Sąskrydyje dalyvavo apie 90 iniciatyvaus ir aktyvaus jaunimo iš Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyriaus, Noreikonių jaunimo klubo,  Svarsčių kilnojimo klubo „Jėga“, Linkuvos vaikų ir jaunimo užimtumo centro, sporto klubo „Extreme gym“,  Laisvalaikio klubo „Rozalinas“, sporto klubo „Skorpionas-bjj“, Preičiūnų laisvalaikio klubo, VšĮ Pakruojo vaikų ir jaunimo klubo prie Pakruojo rajono policijos komisariato ir Linkuvos gimnazijos moksleiviai.

    Sąskrydį organizavo - Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, įgyvendindamas projektą „Kurkime partnerystę kartu“, ir Pakruojo rajono jaunimo reikalų taryba.

     Sąskrydžio rėmėjai – Socialinių paslaugų priežiūros departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ir Pakruojo rajono savivaldybė.

     Sąskrydžio tikslai — didinti jaunų žmonių užimtumą, veiksmingą priklausomybių prevenciją, įtraukti socialiai atskirtus, nesimokančius, niekur nedirbančius ir jaunimo organizacijų veiklose nedalyvaujančius jaunus žmones į prasmingą veiklą, ugdyti jų saviraišką, pilietiškumą, iniciatyvumą, kūrybiškumą, savanorystę, sveikatingumą ir teigiamą požiūrį į sveiką gyvenimo būdą ir iniciuoti jaunimo organizacijų bendradarbiavimą.

    Sąskrydžio dalyvius pasveikino LR seimo narys Vitalijus Gailius, Pakruojo rajono savivaldybės mero pavaduotojas Romas Medzveckas, Pakruojo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ prezidentas Justinas Jasiukaitis, Linkuvos seniūnijos seniūnė Kazimiera Bacevičienė, Pakruojo rajono savivaldybės administracijos Jaunimo reikalų koordinatorė Dijana Samuitytė ir Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ projektų koordinatorė Dovilė Pašakinskienė. Sąskrydžio dalyvius linksmino Linkuvos kultūros centro vokalo studijos atlikėjai ir Linkuvos vaikų ir jaunimo užimtumo centro šokių grupės „Erdvė“ šokėjai.

    Sąskrydžio dalyviai susitiko su KASP prisikėlimo apygardos 6-osios rinktinės Pakruojo kariškių savanorių 607 pėstininkų kuopa, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pakruojo rajono policijos komisariato atstovais, Pakruojo rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro darbuotojais ir Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pakruojo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojais. Jaunimas susipažino su karių-savanorių veikla, kinologų darbu, su naujausia priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos mašina, darbo įrankiais, apžiūrėjo ginklus, išbandė jėgas taiklumo ir jėgos praktiniuose užsiėmimuose, įgijo teisinių žinių apie administracines baudas, nusikaltimus ir jų pasekmes, dalyvavo žalingų įpročių, smurto bei patyčių prevencinėje programoje. Užsiėmimų metu išgirdo daug naudingų dalykų apie sveikatą ir tinkamą jos priežiūrą, sužinojo kaip teisingai suteikti pirmąją pagalbą nukentėjusiems. Po pasirodymų ir pažintinių susitikimų vyko sportinės varžybos: krepšinis 3×3, futbolas 4×4, tinklini, rankų lenkimas, šuolis į tolį, baudų metimas ir virvės traukimas.

    Aktyviausios ir stipriausios jaunimo organizacijos buvo apdovanotos diplomais ir suvenyrais. Sąskrydžio dalyviai nudžiugino savo aktyvumu, draugiškumu, išradingumu bei gera energija.

Pakruojo r. savivaldybės informacija