«

»

Lap
27
2014

Sveikatingumo savaitė Rozalimo mokykloje

   Rozalimo vidurinė mokykla prisijungė prie akcijos „Sveikatingumo pertraukų savaitė“. Nuo spalio 6 iki 10 dienos mokykloje vyko įvairūs sveikatos stiprinimo užsiėmimai. Akcijoje dalyvavo 1-12 klasių mokiniai, mokyklos mokytojai. Mokykloje akcija buvo pristatyta pasinaudojus mokyklos video priemonėmis, skelbimo lenta. Pristatėme  visos savaitės pertraukų sveikatingumo programą.

      Pirmadienis buvo SPORTO DIENA. Užsiėmimus vedė kūno kultūros mokytoja V. Kanišauskienė. Mokytoja vedė linksmąją mankštą, pateikė linksmųjų estafečių, judriųjų žaidimų, vyko baudų mėtymo maratonas. Kiekvienos pertraukos metu mokiniai galėjo koridoriuose žaisti šaškėmis.

   Antradienis – Higienos galia. Paskaitas vedė sveikatos biuro specialistė V. Žuvininkienė ir mokyklos slaugytoja E. Kanišauskienė. Paskaitos vyko apie dantų priežiūrą, burnos higieną, alkoholio ir rūkymo žala organizmui.

     Trečiadienis – Muzikos ir kvėpavimo galia. Užsiėmimus vedė N. Sinkevičienė, V. Jankauskienė, L. Nomgaudienė, I. Gugienė, V. Kanišauskienė. Pertraukų metu vyko programa: „Sielos vaizdai ir spalvos“ (mandalų piešimas su muzika);“ Muzika mano dvasiai“; įvairių žolelių arbatos degustavimas.

     Ketvirtadienis – ragaujame sveiką maistą. Mokiniai pristatė sveiko maisto patiekalus. Galėjome ne tik paragauti, bet ir sužinoti jų receptus.

     Penktadienis – Muzikos ir šokio galia. Penktos ir aštuntos klasių mergaitės Dominyka , Samanta, Iveta, kurios  lanko „Šokio studiją“  Pakruojyje maloniai sutiko parodyti keleta pramoginių ir klasikinių šokių. Norintys aktų salėje galėjo ir pasimokyti šių šokių.

  Aptariant  paaiškėjo, kad visiems buvo įdomi, kūrybinga, savaitė, anot mokinių, buvo nuotaikinga, tad ji visiems labai patiko.

Rozalimo vid. mokyklos informacija