«

»

Geg
27
2015

Jaunimo organizacijų sąskrydyje „Mums gražus Pakruojo kraštas“ dalyvavo ir rozalimiečiai

LK "Rozalinas" atstovai

  Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, bendradarbiaudama su Pakruojo rajono jaunimo reikalų taryba,2015 m. gegužės 23 d. Pašvitinio pagrindinės mokyklos stadione suorganizavo tradicinį rajono jaunimo organizacijų sąskrydį „Mums gražus Pakruojo kraštas“.

   Renginio tikslas - skatinti Pakruojo  rajono jaunimo organizacijų aktyvumą ir bendradarbiavimą kuriant ir puoselėjant  pilietiškos ir solidarios visuomenės vertybes.

  Renginio dalyvius ir organizatorius sveikino LR seimo narys Vitalijus Gailius, jo padėjėjas-sekretorius, savivaldybės tarybos narys Gintaras Šurna, Pakruojo rajono savivaldybės meras Saulius Gegieckas, Pakruojo rajono savivaldybės administracijos direktorė Erika Kižienė, Pakruojo rajono savivaldybės tarybos narė Asta Jasiūnienė, savivaldybės tarybos narys ir Pakruojo rajono jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ prezidentas Justinas Jasiukaitis, Pakruojo rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Irena Mažulienė, Pašvitinio seniūnijos seniūnė Rima Krištopaitienė, Vietos veiklos grupės „Pakruojo rajono partnerystė“ direktorė Marija Žiubrienė, Pašvitinio pagrindinės mokyklos direktorius Juozas Grigaliūnas ir Pakruojo rajono savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė (vyriausioji specialistė) Dijana Samuitytė.

Virvės traukimo rungtis

   Sąskrydyje dalyvavo 130 jaunų žmonių iš 16 jaunimo organizacijų bei neformalių grupių: Atviro jaunimo centro prie Pakruojo Juozo Pakalnio muzikos mokyklos, Linkuvos vaikų ir jaunimo užimtumo centro, Lietuvos samariečių bendrijos Pakruojo skyriaus, sporto klubo „Skorpionas-BJJ“, Preičiūnų laisvalaikio klubo, laisvalaikio klubo „Rozalinas“,  sporto klubo „Extreme gym“, Noreikonių jaunimo klubo, Klovainių jaunimo klubo, kultūros klubo „Tritonas“, Triškonių jaunimo klubo, Pašvitinio jaunimo klubo „NMU“, Pakruojo rajono moksleivių parlamento, Liberalų jaunimo, Draudelių jaunimo klubo ir Pamūšio jaunimo klubo, atstovai.

   Sąskrydžio metu vyko sveikatos valandėlė – susitikimas su Pakruojo visuomenės sveikatos biuro darbuotojais. Suorganizuoti  savanorystės ir komandinio darbo mokymai „Paskutinė vinis į inkilą: iš kur pas mane tavo stručio kojinės“ suteikė jaunimui bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžių, mokė dirbti komandoje, išklausyti kitus bendraamžius, skatino realizuoti savo idėjas bei savanoriauti.

   Sąskrydžio metu kultūros klubas „Tritonas“ vedė ritmikos meditaciją. Spalvinga instrumentuotė ir intensyvi ritmika leido jaunimui nusikelti į paslaptingą muzikos pasaulį bei išbandyti save grojant būgnais ir kitais instrumentais, sudarė galimybes tapti ne tik atlikėjais, bet ir kūrėjais.

  Mokomasis žaidimas „Ralis“ subūrė aktyvius ir iniciatyvius jaunuolius darbui grupėse, mokė renginių organizavimo paslapčių nuo idėjos iki jos įgyvendinimo, skatino bendravimą ir kūrybiškumą, sukėlė jaunuoliams norą organizuoti renginius bei kitas naudingas veiklas.

   Sąskrydyje dalyvavo penki savanoriai iš Šiaulių ir Pakruojo, kurie lauko virtuvėje gamino pietus -  labai skanią košę. Vyko sportinės varžybos (jėgos estafetė, krepšinis, tinklinis, futbolas, virvės traukimas ir taiklumo varžybos), kuriose varžėsi daugybė komandų ir sporto aistruolių. Sąskrydžio pabaigoje sportinių varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti diplomais ir suvenyrais.

  LK  “Rozalinas“ atstovai prizines (II -sias) vietas iškovojo futbolo 4×4 ir jėgos estafetės varžybose.

  Sąskrydyje dalyvavęs jaunimas įrodė, kad jiems gražus Pakruojo kraštas. O vyresni sąskrydžio dalyviai galėjo pridurti: gražus, nes jame veikia šaunus, aktyvus ir iniciatyvus jaunimas!

  Sąskrydis organizuotas įgyvendinant projektus „Jaunimo organizacijų stiprinimas, jaunimo vaidmens didinimas ir kūrybinės saviraiškos ugdymas“ ir „Kurkime partnerystę kartu“.

 Pakruojo r. sav. informacija