«

»

Sau
19
2015

Artėja seniūnaičių rinkimai

    Rozalimo seniūnaitijų (Rozalimo, Plaučiškių, Žvirblonių, Medikonių) seniūnaičių rinkimai bus organizuojami kovo – birželio mėn.   Rinkimų grafikai bus skelbiami internetiniame puslapyje, skelbimų lentose.

       Kandidatų į seniūnaičius kėlimo tvarka

      „…Vienoje seniūnaitijoje renkamas vienas seniūnaitis. Seniūnaitis dirba visuomeniniais pagrindais ir yra renkamas 3 metams.

       Kandidatais į seniūnaičius gali būti siūlomi asmenys, kuriems rinkimų dieną yra sukakę 18 metų, deklaravę gyvenamąją vietą seniūnaitijos, kurios seniūnaičiu keliama kandidatūra, teritorijoje ir turintys rinkimų teisę. Kandidatais į seniūnaičius negali būti keliami savivaldybės tarybos nariai, savivaldybės administracijos valstybės tarnautojai ir darbuotojai.

         Kandidatus į seniūnaičius gali siūlyti ne mažiau kaip 50 gyventojų, kuriems siūlymo pateikimo dieną yra sukakę 18 metų, gyvenamąją vietą deklaravę seniūnaitijos teritorijoje ir turintys rinkimų teisę, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, įstaigų ir organizacijų kolektyvai, veikiantys seniūnaitijoje (toliau – rinkėjai). Asmuo gali siūlyti savo kandidatūrą, jeigu jai pritaria ne mažiau kaip 50 rinkėjų.

         Rinkimuose negali dalyvauti gyventojai, kurie teismo pripažinti neveiksniais.

         Rinkėjai turi teisę siūlyti kandidatus į seniūnaičius per laikotarpį, ne trumpesnį kaip 7 dienos nuo skelbimo paskelbimo visuomenės informavimo priemonėse dienos.

         Asmenys, norintys siūlyti seniūnaičio kandidatūrą arba norintys iškelti savo kandidatūrą į seniūnaičius, kreipiasi į seniūniją, kurios veiklos teritorijai priskirta seniūnaitija, prašydami išduoti kandidatą į seniūnaičius palaikančių (siūlančių) rinkėjų parašų rinkimo lapus. Seniūnija parašų rinkimo lapus, antspauduotus seniūnijos antspaudu, turi išduoti ne vėliau kaip per dvi darbo dienas nuo kreipimosi.

         Seniūnaitijose, kuriose gyvena ne daugiau kaip 500 gyventojų, seniūnaičiai paprastai renkami gyventojų susirinkime atviru balsavimu (atvirai balsuojama rankos pakėlimu už pasiūlytą kandidatą).

          Seniūnaitijose, kuriose gyvena daugiau kaip 500 gyventojų, seniūnaičiai renkami apklausiant gyventojus (gyventojai užpildo apklausos lapą).

            Seniūnaičių rinkimai galimi jei įregistruojamas bent vienas kandidatas…“

               Seniūnija laukia pasiūlymų.  

       Dėl smulkesnės informacijos kreiptis į Rozalimo seniūnijos seniūną Vytautą Kanišauską.